Theaterschool Thomuz te Zaandam
DE THEATERSCHOOL IN ZAANDAM
DE LEUKSTE MANIER OM JE EQ EN IQ TE VERHOGEN
Bel theaterschool Thomuz voor informatie 06-10791976


WeerbaarheidstrainingTheaterschool Thomuz geeft, in samenwerking met een professionele dramatherapeute, weerbaarheidstrainingen voor kinderen in de Zaanstreek als na-schoolse activiteit.

Niet alle kinderen staan even sterk in hun schoenen, worden misschien wel gepest, voelen zich alleen of zitten tijdelijk niet lekker in hun vel. Niet leuk voor het kind en de ouders. Daar is gelukkig wel iets aan te doen. Door deel te nemen aan een weerbaarsheidstraining kan een kind zich een stuk bewuster worden van zichzelf en zich daardoor veel beter teweer stellen tegen pesten en ander grensoverschrijdend gedrag.

Dramatherapeute Maaike de Hertog ontwikkelde samen met Theaterschool Thomuz een theatergerichte weerbaarheidstraining, die voorziet in de behoeften van het kind om zich lekker in zijn vel te voelen.

Voor wie is deze training bedoeld?
De training is bedoeld voor kinderen die zich kwetsbaar en alleen voelen, niet lekker in hun vel zitten en/of worden gepest.

Als een kind niet goed weet hoe het met zichzelf of anderen om kan gaan, kan het soms druk en stoer zijn of juist stil en rustig. Voor deze kinderen hebben we de training geschreven. En alhoewel de basis van de trainingen gelijk is, zal iedere training anders zijn, omdat we werken met de input die de kinderen geven.

Voordat uw kind mee kan doen aan onze weerbaarheidstraining vult u een deelnameformulier in. Hierin geeft u aan waar uw kind in geholpen kan worden. Zo zijn we in staat om de training veel beter aan te sluiten op de behoeften van uw kind.

Voor welke leeftijd?
We bieden afzonderlijke trainingen aan voor twee leeftijdsgroepen:

 • voor kinderen van 7 tot en met 9 jaar
 • voor kinderen van 10 tot en 12 jaar

 • Per groep is plek voor maximaal 8 kinderen. De training wordt gegeven in meerdere vormen: En keer per week een training van vijf kwartier en het totale programma duurt tien weken of 2 volle dagen van 5 uur per dag.

  Wat leren de kinderen?
  Belangrijk is dat kinderen onveilige situaties leren herkennen en op een gezonde manier kunnen omgaan met emoties en die (h)erkennen.

  Onder leiding van een professionele dramatherapeute spelen de kinderen situaties na. Dus door middel van theater en drama doen ze een combinatie van verbale-, mentale en fysieke oefeningen.
  Zware kost, dus? Nee, want door de theatergerichte vorm leren de kinderen letterlijk en figuurlijk spelenderwijs.
  Deze methode leidt tot een groter zelfvertrouwen van het kind. Daardoor beweegt het kind zich vrijer, staat het sterker in de schoenen en is het weerbaarder in zowel lichaamstaal, stem als woorden. Het kind komt meer voor zichzelf op en zegt wat het wil zeggen. Daardoor kan het kind zich beter ontspannen en omgaan met (groeps-) druk. Daarnaast stelt het zich beter teweer tegen pesten en ander grensoverschrijdend gedrag.

  Het is niet meer dan logisch dan dat u als ouder graag een vinger aan de pols wilt houden. Daarom kunt u bij sommige trainingen de laatste tien minuten zelf meemaken, wanneer we het geleerde van die dag nog een keer de revue laten passeren en de kinderen een opdracht laten zien.  Meer info
  Aanmelden  Copyright © 2013 - 2021 Theaterschool Thomuz | Privacy Verklaring | Design & webdevelopment by Webart Creations