Theaterschool Thomuz te Zaandam
DE THEATERSCHOOL IN ZAANDAM
DE LEUKSTE MANIER OM JE EQ EN IQ TE VERHOGEN
Bel theaterschool Thomuz voor informatie 06-10791976


Nieuws

September 2018

Lipdub van de Zaterdagmusicalgroep


De zaterdaggroep heeft hier een lipdub gemaakt: Kom er maar bij van Oliver Twist.

December 2017

Vanaf januari een nieuw kinderfeestje


NIEUW! MURDER IN SOAPCITY (Het raadsel van het verdwenen script)

Diverse vragen kwamen al bij ons of wij ook niet een soort escaperoom achtig kinderfeestje konden organiseren. Heel hip maar we konden tot nu toe nog niet een link met theater vinden. Tot vorige maand!

In combinatie met een soapacteerles en heel veel puzzels hebben wij een eigen variant op de escape room bedacht! Vorige maand hebben een aantal proefpersonen het feestje uitgeprobeerd en nu is het helemaal af!

Voor vele kinderen is het DE droom om later mee te spelen in een soap serie. Erg populaire soaps zijn op dit moment nog steeds Goede Tijden, Spangas en bijvoorbeeld Pretty Little Liars. In soaps gebeurt zoveel wat in het echte leven bijna nooit voorkomt.
Ook tijdens dit feestje gebeurt er heel veel. Vlak voor dat het feestje begint is er namelijk iets vreselijks gebeurd waardoor de acteerles niet meteen kan beginnen. De kinderen moeten, net als bij een Escape Room, via puzzels en raadsels het script vinden. Maar ze hebben maar een berperkte tijd! Gaan ze het redden?

Wanneer alles is opgelost wordt het script gelezen en worden de rollen verdeeld. Dan kan de echte acteerles beginnen. Aan het einde is de mogelijkheid om een complete voorstelling van de soap aflevering te geven aan de ouders of het op te nemen op film met zelf meegebrachte video camera.

Mysteries oplossen, ontsnappen uit escape rooms is supercool. Denk maar aan programma’s als “Wie is de Mol” en “Kroongetuige”. Deze workshop is een combinatie van mysteries oplossen en acteerles.

November 2017

Thomuz start nu met eigen decorgroep!


Vorig jaar meldde zich twee heren aan als vrijwilligers om twee boten te maken voor de voorstelling.
Al snel werden diverse mensen aangestoken met het decorvirus en stonden we met een leuke groep te knutselen en te schilderen.
En zo kwam het idee om een ware decorgroep te vormen. Iedere eerste dinsdag van de maand komen we samen om te bouwen, te knutselen en te schilderen.

De groep bestaat uit inmiddels drie heren en vier dames. Het is erg gezellig.

Ook zin en tijd om aan te sluiten?
Stuur dan een mail naar info@theaterschool-zaandam.nl om je aan te melden.

Oktober 2017

Jongerenmusical gaat over een mysterieuze kist


Ook dit jaar hebben de medewerkers van Thomuz een eigen musical geschreven. Met de inspiratie en ideeën van leerling Romy en stagiaire Rowena heeft Jeanette een humoristisch verhaal geschreven over een magische kist.

Wat er zo magisch aan is?
Dat kun je zien op 7 juli 2018 in Theater de Kunstgreep in Oostzaan. Dan worden er twee voorstellingen gegeven met kinderen van diverse basisscholen en de zaterdaggroep.

Januari 2017

Nieuwe dirigent voor Popkoor Thomuz


Vanaf januari zal er een nieuwe dirigent voor het gezelligste koor van Zaandam staan: BAS GERWE.

Bas is naast pianist, arrangeur en heeft ruime ervaring opgedaan met zijn eigen soulkoor in Beverwijk. Op een bruisende en enthousiaste manier zal hij de leden van Thomuz Popkoor een geheel nieuw repertoire aanleren. Zijn doel is om meer op het gehoor en vanuit het muzikale gevoel te gaan zingen in plaats van visueel de aanwijzingen van bladmuziek of dirigent te volgen. Door de professionele begeleiding met gebruik van drum- en percussiesamples kan er beter op het gehoor en gevoel gezongen worden waardoor het meteen een vol en swingend geluid krijgt. Na de proefavond begin november was het koor direct erg enthousiast en staan te popelen om in januari met Bas aan het werk te gaan. Vanaf januari zal er dus een nieuwe fase aanbreken voor het popkoor waardoor we een zeer leuke actie eraan vast kunnen plakken: De gehele maand januari zijn er gratis proefavonden voor nieuwe leden.

Geef je nu op en wacht niet te lang voordat we vol zitten.

Copyright © 2013 - 2019 Theaterschool Thomuz | Privacy Verklaring | Design & webdevelopment by Webart Creations