Theaterschool Thomuz te Zaandam
DE THEATERSCHOOL IN ZAANDAM
DE LEUKSTE MANIER OM JE EQ EN IQ TE VERHOGEN
Bel theaterschool Thomuz voor informatie 06-10791976


Musicallessen


Musicallessen voor kinderen
Thomuz geeft in samenwerking met een aantal basisscholen in de Zaanstreek musicalles als na-schoolse activiteit aan kinderen vanaf 5 tot 18 jaar. Daarnaast geven wij musicallessen aan volwassenen.
Kinderen bewegen te weinig, kinderen uiten zich te weinig. Muziek verhoogt het i.q. van kinderen.
Veel van deze uitspraken horen we regelmatig in het nieuws. Door middel van diverse oefeningen leren de kinderen zichzelf beter te uiten door middel van dans, zang en acteeroefeningen.Daarom geven wij les op o.a. De Vuurvogel en De Jagersplas in ’t Kalf, op De Herman Gorterschool en op OBS de Zoeker in Zaandijk. Op zaterdagmiddag geven wij les aan kinderen van diverse basisscholen en middelbare scholen (voor locatie zie cursusrooster).

Gedurende het hele schooljaar krijgen de kinderen musicalles en sluiten we het geheel af met een uitvoering in het theater.

Jeanette Paulisse (docente): “Kinderen zijn zelf erg enthousiast. Ze vinden het leuk om te acteren, te dansen en te zingen. Uiteraard is de uitvoering voor de ouders heel spannend maar wel erg leuk. De kinderen krijgen steeds meer lef en vele willen uiteindelijk graag solo zingen op het podium. Dat vind ik zelf het leukste stukje van het lesgeven, dat je kinderen echt ziet groeien. Soms van hele verlegen kinderen naar jonge mensen die trots zijn op zichzelf! Prachtig toch?”

Afgelopen jaren hebben we o.a. de musicals "De Schat Van Claes Compaen", "De Macht van de Farao", "Gruwelstad", "Het Geheim van de Nachtwacht" en “De Jurk en de Winterkoningin” ingestudeerd en met groot succes opgevoerd.

Ieder schooljaar oefenen we een nieuwe musical met de kinderen in, meestal zelf geschreven door de medewerkers van Theaterschool Thomuz.

Naast de wekelijkse lessen organiseert de Theaterschool ook regelmatig "Thomuzdagen". Deze worden georganiseerd in de schoolvakantie waar kinderen zich voor kunnen aanmelden om een hele dag bezig te zijn met musical. De lessen op deze dag gaan wat dieper of anders in op musicaltechnieken dan bij de gewone musicallessen. Zo wordt er bijvoorbeeld een logopediste ingehuurd om een les stemtechnieken te geven. Of krijgen de kinderen een zumbales of een training in mimiek of lichaamstaal. Kinderen ervaren deze dag als een leuke musicaldag in hun vakantie. We eten gezellig met z'n allen en hebben naast de lessen ook veel lol. Voor de volgende Thomuzdag kunt u kijken op ons cursusrooster.

Meer info
Cursusrooster
Aanmelden


Musicallessen voor volwassenen (18+)
Elke dinsdagavond repeteert de volwassengroep van Theaterschool Thomuz. De musical wordt geschreven door medewerkers van Thomuz zelf en is daarom elk jaar origineel. In het verleden heeft deze bruisende groep o.a. "Alice In Somberland" gespeeld; "De Dokter Weet Het Beter"; "Annabelle's Goud"; "Op De VOC" en "All Inclusive" ten tonele gebracht.

We zijn altijd op zoek naar versterking in deze gezellige groep. Dus als je van toneelspelen houdt, zingen en dansen kom dan vooral eens langs. Om 19:45 uur staat de koffie en thee al klaar in de studio van Thomuz. De repetities zijn van 20:00 tot 22:00 uur. Je bent altijd welkom maar wel even van tevoren melden als je een avondje mee wil doen.


Meer info
Cursusrooster
Aanmelden


Musicallessen voor ouderen (60+)
Elke vrijdagochtend geeft Wim Vis leiding aan de groep zestig plussers. Vanaf 9:45 uur gaat de deur open voor een lekker kopje koffie of thee. Het is een sociale ochtend vol zang en toneel. Naast theaterles is er dus ook ruimte voor een gezellig gesprek bij de koffie.

Bijzonder is dat Wim de (meeste) liedjes zelf (tekst en arrangementen!) schrijft. Het is een bonte groep van dames en heren die vooral heel veel plezier hebben in podiumkunsten en regelmatig een voorstelling of optreden geven. Je bent altijd welkom om een proefles mee te doen. Stuur dan wel even een mail naar info@theaterschool-zaandam.nl of bel naar de theaterschool: 06-10791976 om je aan te melden.


Meer info
Cursusrooster
Aanmelden
Obstakel springkussen van 24 meter!
Obstakel springkussen van 24 meter!
Obstakel springkussen van 24 meter!
Obstakel springkussen van 24 meter!
Obstakel springkussen van 24 meter!
Obstakel springkussen van 24 meter!


Copyright © 2013 - 2023 Theaterschool Thomuz | Privacy Verklaring | Design & webdevelopment by Webart Creations