Theaterschool Thomuz te Zaandam
DE THEATERSCHOOL IN ZAANDAM
DE LEUKSTE MANIER OM JE EQ EN IQ TE VERHOGEN
Bel theaterschool Thomuz voor informatie 06-10791976


Acteerlessen


Basiscursus
Vervolgcursus
Jongerencursus


Basiscursus acteren


Voor wie is de cursus bestemd?
Je hoeft geen vooropleiding gevolgd te hebben en het is geen must om ervaring in het acteren te hebben om aan deze cursus deel te nemen. Aangezien we diep ingaan op de basisprincipes en acteertechnieken kan het voor de meer ervaren acteur ook heel zinvol zijn.

Je kunt de opleiding zien als een stap richting het acteervak. Maar er zijn ook mensen die over een bepaalde schroom heen willen stappen, het moeilijk vinden om zichzelf te zijn. Het klinkt gek, maar een cursus acteren helpt je ook meer jezelf te zijn. Je leert je eigen emoties benaderen en beter te controleren. Op een leuke manier leer je dus meer over hoe je in elkaar zit en waar je sterke en zwakke punten liggen.

Heb je plankenkoorts maar hou je wel erg van spelen? Dan kun je bij onze cursus je heerlijk uitleven. De enige die je zien spelen zijn je medecursisten. En waarschijnlijk ben je na de cursus je plankenkoorts kwijt.

Wat wordt er tijdens de cursus behandeld?
We behandelen verschillende acteertechnieken tijdens de cursus. We leren je hoe je je houding tijdens je spel kunt verbeteren. En we gaan in op de basisprincipes van tekstanalyse en rolverdieping.

Daarnaast willen wij je leren hoe je van acteerspel naar echte gevoelens kunt komen. We trainen je ook op elasticiteit. Elasticiteit wil zeggen: Kun je in 1 zin overschakelen van de ene emotie in de andere. Bijvoorbeeld van woede naar verdriet en door naar verliefdheid of bijvoorbeeld angst.

Van de twintig lesuren zullen er ongeveer vier uren aan theorie besteed worden. Hierin wordt o.a. behandeld wat er achter de schermen allemaal gebeurt en wat je moet verwachten (niet te vergeten wat er natuurlijk van jou wordt verwacht als acteur). Daarnaast wordt een lijst met vaktermen doorgenomen die een gemiddelde acteur moet weten. De andere 16 uur worden besteed aan acteertraining.

Wat kan ik met deze cursus bereiken?
Naast het feit dat je door deze cursus zelfverzekerder bent geworden zul je door deze training in de toekomst meer kansen maken bij audities of grotere rollen bij toneel of theater gezelschappen.

Na de basiscursus kun je nog verschillende vervolgcursussen bij ons volgen om je technieken nog verder te verbeteren.

Hoelang duurt de cursus?
De avondcursus duurt 10 weken, 1 avond per week van 2 uur. De zaterdagcursus duurt 5 weken van 4 uur of 4 weken van 5 uur.
De groep zal tussen de 6 en 12 personen zijn. De cursus wordt gehouden in Zaandam.Meer info
Cursusrooster
AanmeldenCopyright © 2013 - 2023 Theaterschool Thomuz | Privacy Verklaring | Design & webdevelopment by Webart Creations