Theaterschool Thomuz te Zaandam
DE THEATERSCHOOL IN ZAANDAM
DE LEUKSTE MANIER OM JE EQ EN IQ TE VERHOGEN
Bel theaterschool Thomuz voor informatie 06-10791976


Acteerlessen


Basiscursus
Vervolgcursus
Jongerencursus


Jongerencursus acteren


Voor wie is de cursus bestemd?
Je hoeft geen vooropleiding gevolgd te hebben en het is geen must om ervaring in het acteren te hebben om aan deze cursus deel te nemen. Tijdens een vakantie of verdeeld over een aantal middagen of avonden worden jongeren getraind op een aantal basistechnieken van acteren. Je kunt de cursus zien als een stap richting het acteervak. Maar er zijn ook jongeren die over een bepaalde schroom heen willen stappen, het moeilijk vinden om zichzelf te zijn. Vele jongeren kampen met het probleem, wie ben ik eigenlijk? Het klinkt gek, maar een cursus acteren helpt je ook meer jezelf te zijn. Je leert je eigen emoties benaderen en meer te controleren. Een goed gevoel over jezelf krijgen. Op een leuke manier leer je dus meer over hoe je in elkaar zit en waar je sterke en zwakke punten liggen. Om aan een cursus mee te doen moet je tussen de 12 en de 16 jaar oud zijn.

Wat wordt er tijdens de cursus behandeld?
Er zijn verschillende jongerentrainingen. Bij het rooster zal staan welke technieken er worden behandeld tijdens de cursus.

Een aantal trainingen zijn:
  • Vrijheidstraining (Vrijheid hebben om jezelf te zijn of een andere rol te spelen)
  • Improvisatie (het gebruik van je fantasie en hoe ga je met onverwachte gebeurtenissen of situaties om)
  • Lichaamshouding, -Beweging en Gezichtsmimiek (Wat zegt mijn lichaamstaal en hoe kan ik me duidelijker uit drukken via lichaamstaal, beweging en gezichtsmimiek?)
  • Acteertraining (hoe kom je van spel naar echte gevoelens)
  • Musicaltraining (cursus waarin dansen, zingen en acteren aan bod komen).

Hoeveel kost de cursus?
Via het Rooster kun je bekijken welke jongerentraining op de planning staat. De kosten variëren tussen de € 80,- en € 150,- afhankelijk van het type training en het aantal dagen. Een betaling via bankrekening beschouwen wij als toestemming van de ouders. Het volledige bedrag moet een week voor de training binnen zijn. Mocht je tussentijds stoppen dan kunnen wij niets restitueren. De opleiding wordt gehouden in Zaandam.

Meer info
Cursusrooster
AanmeldenCopyright © 2013 - 2023 Theaterschool Thomuz | Privacy Verklaring | Design & webdevelopment by Webart Creations